Bladeren door theorie-examen CBR wordt definitief


14/04/2017

Kandidaten van het theorie-examen auto, motor en bromfiets kunnen vanaf 1 juli door het examen bladeren en examenvragen markeren. Daarnaast is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Dat heeft het CBR besloten na een succesvolle proef in februari onder 1.200 kandidaten, bij wie het slagingspercentage met twee procent steeg. Het CBR verandert niets aan de inhoud van de theorie-examens.

In het nieuwe examen kunnen kandidaten niet alleen bladeren, ze kunnen ook zelf de examentijd indelen en een gemarkeerde vraag op een later moment tijdens het examen nog eens bekijken. Het examenonderdeel gevaarherkenning in het theorie-examen voor de auto krijgt deze opties niet.


Driekwart gebruikte nieuwe functies

De proef werd zaterdag 18 februari gehouden op de examenplaatsen in Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Eindhoven en Zwolle. Op die dag zijn ruim 1.200 kandidaten op examen geweest. In Zwolle en Amsterdam werden de 729 kandidaten na afloop gevraagd één vraag op een tablet te beantwoorden. Naar de overige 510 kandidaten die in Arnhem, Barendrecht en Eindhoven examen hebben gedaan is na afloop van het examen per e-mail een vragenlijst gestuurd. Op deze vragenlijst hebben 210 kandidaten geantwoord.

Ruim driekwart van de kandidaten heeft gebladerd en gemarkeerd tijdens de proef, laat het CBR weten. Van hen gaf 96 procent aan het prettig te vinden dat ze hun eigen tijd konden indelen. Ondertussen gaat het CBR verder met het onderzoeken van verbeteringen van het theorie-examen. Te denken valt aan een vraag waarbij de kandidaat het antwoord aanwijst in een afbeelding.

Bron: www.verkeerspro.nl
Bekijk de tarieven van autorijschool Marco Pas uit Breda HIERInschrijven

Waarom inschrijven bij Marco Pas?

  • Regel direct je lessen
  • Gezellige en bekwame instructeurs
  • Kies uit voordelige pakketten
  • Je krijgt persoonlijke begeleiding
  • Vaste instructeur

Nu direct inschrijven
Tarieven

Wil je graag weten hoeveel jouw rijopleiding gaat kosten? Dat is eenvoudig uit te leggen. Klik op een link hieronder.


Tarieven autorijbewijs
Heb je nog vragen?

Bekijk dan de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!


Veelgestelde vragen en antwoorden
Neem contact met ons op
Marco Pas lesauto voor autorijlessen Bel 06 2210 9542 (lokaal tarief)
Copyright © 2013 - 2024 Autorijschool Marco Pas. Alle rechten voorbehouden

RB-Media  |  Webdesign Breda  |  Sitemap  |  Privacy  |  Cookies  |  Instellingen